Webinars

lichter leven

Volg de GRATIS live WEBINARs OVER 'AFWEREN'

De webinars worden samen en in afwisseling gegeven door Joost, Jolanda en Willeke: drie pri-therapeuten, met elk hun werkgebied in Zwolle en omstreken. 

elke eerste dinsdag van de maand

Krijg grip op je emoties door te begrijpen én te voelen waar deze vandaan komen, zodat emoties minder grip op jou krijgen.

Volg het eerstkomende webinar

Elk webinar is van 20.00 tot 21.00 uur.
Iedere eerste dinsdag van de maand een nieuw webinar.
lichter leven
Zicht op emoties met PRI

‘De PRI methode gaat er van uit dat je drie delen hebt in je bewustzijn.

Het ene deel is Volwassen Bewustzijn, zoals we hier nu zitten. We hebben een keuze, iets heeft een begin en een einde.

Dan heb je een deel Kind Bewustzijn. Al heel vroeg in ons leven maken we dingen mee die pijnlijk waren en die we niet hebben kunnen voelen en kunnen verwerken op dat moment. Het is een imprint van iets wat pijnlijk is geweest aan het begin van je leven.

Om dat niet te hoeven voelen, schieten we, ook nog in ons volwassen leven, in allerlei overlevingsmechanismen.  Dat is het derde gebied van ons bewustzijn, de ‘afweerlaag’. In die laag kun je vijf afweren gaan herkennen. Ieder webinar gaat in op één van die afweren.

Als we op onderzoek uitgaan, dan zul je merken dat we een heel groot deel van de dag in afweermechanismen leven en van daaruit onze dingen doen. Dat is niet erg, maar wel beperkend en heeft invloed op de kwaliteit van je leven. Daar zicht op krijgen en beseffen dat het anders kán is al zo helpend.’

In het webinar nemen we de deelnemers mee in deze manier van kijken naar ons gedrag. Als je wilt kun je actief meedoen, maar je kunt ook alleen aanwezig zijn. We gaan kijken en luisteren naar een voorbeeld uit de praktijk. We vertellen over onze eigen ervaringen en je kunt vragen stellen. 

Van harte welkom!

 

Boos zijn is niet jouw schuld

Je kunt er wel iets aan doen!

Als leven soms zwaar voelt

Over schuldgevoel, onzekerheid en somberheid – er is een uitweg!

Alle ballen in de lucht en doodmoe

Van stress naar ontspanning: de weg terug naar jezelf

Je angst de baas

Met meer vertrouwen in het leven staan

Helemaal klaar met uitstelgedrag?

Meld je nú aan voor dit gratis webinar, en niet morgen….

Aanmelden webinar(s)