Coaching met PRI
Leer met een helder hoofd en hart, helder handelen.

Individueel traject waarbij we samen onderzoeken wat jij wilt veranderen op je werk of privé. Je leert hoe je dat structureel kunt aanpakken..

Relaties

Het grootste deel van onze dag brengen we door op ons werk of met onze partner. Hoe we ons daarbij voelen heeft dus een grote invloed op ons levensgeluk.

Hoe lang loop jij al met een gevoel van onrust of twijfel en zorgt het ervoor dat je stilstaat en dat het niet meer lekker stroomt?

Daar is echt wat aan te doen als je eenmaal helder hebt waar het bij jou precies wringt. Ik kan je daar bij helpen.

Partner relatie

Je bent niet (meer) tevreden met je huidige relatie, maar er direct een punt achter zetten wil je ook niet. Je houdt van de ander, maar het lijkt alsof je elkaar niet meer kunt vinden. Vaak wil de ander niet in relatietherapie en misschien heeft dat ook niet echt geholpen.

Relatie coaching is gericht op jou alleen: wat is het waar jij tegenaan loopt en hoe kun jij daar wat mee. Samen kijken we wat er speelt en wat er in de weg staat, zodat we dat kunnen ontmantelen.

Een bijzondere relatie is die met je ex-partner. Als jullie samen kinderen hebben, zijn jullie via hen nog steeds met elkaar verbonden. Je gunt je kinderen hun vader of moeder. Maar hoe hou je dit werkend en liefdevol?

Uit ervaring weet ik ook hoe het is om een relatie te hebben met een partner met autisme. Op de website Partner met autisme vind je meer informatie.

Werk (relaties)

Je bent niet (meer) blij met je huidige werk en misschien wil je ook wel wat anders gaan doen of misschien meld jij je steeds vaker ziek? Krijg je op zondagavond al last van hoofd- of buikpijn en slaap je slecht.

Of lukt het maar niet om aan het werk te komen, ook al solliciteer je genoeg. Misschien heb je een droom om een eigen onderneming te beginnen, maar zie je allemaal beren op de weg en door de bomen het bos niet meer.

Ben je vaak gestrest en voel jij je overbelast? Weet je niet waar te beginnen?

Ben je op zoek naar coaching waarmee je zelf leert problemen op je werk duurzaam aan te pakken? Ik help je graag.

Soms zorgt arbeidsongeschiktheid ervoor dat je moet re-integreren. Wanneer je een jaar uitgevallen bent, kan het zijn dat je ander werk moet gaan zoeken.

Samen met Essentie re-integratie zorgen we voor betrokken 2e spoortrajecten met resultaat.

Zingeving

Een zinvol leven wil iedereen, maar het is niet altijd even makkelijk om jouw ‘zin’ te vinden. Zingevingsvraagstukken ontdek je vaak in de relatie met je partner, maar ook op het gebied van werk. Het heeft mijn bijzondere aandacht, omdat het zo verbonden is met ‘de zin van ons bestaan.’

Vaak zitten we onszelf in de weg met allerlei belemmerende overtuigingen: gedachten en geloof over onszelf of onze omgeving die ons belemmeren dat te doen wat we het liefste doen. Dat is waar zingeving te vinden is.

Herken je deze gedachten? ‘Ik kan dit niet. Ze zien me aankomen. Dat is niet voor mij weggelegd. Daar ben ik te oud voor. Dat kan een ander veel beter. Daar had ik veel eerder aan moeten beginnen.‘ Of bekruipt jou het gevoel regelmatig ‘Wat heeft het nog voor zin?’

Misschien heb je zelf een ander ‘zin-netje’ die voor jou als waarheid voelt en je gevangen houdt. Hierdoor blijf je vaak doen wat je doet en komt er nauwelijks verandering, terwijl je dat in de diepte wel graag zou willen.

Samen gaan we op onderzoek uit naar jouw belemmeringen en overtuigingen die een waas leggen op wat jij wilt bijdragen aan deze wereld. We ontdekken stap voor stap wanneer jouw vuur gaat branden.

Coaching

In 5 tot 10 sessies onderzoeken we samen de kern van je onrust of stilstand en leer ik jou hoe deze structureel te veranderen. Van te voren stuur ik je een intakeformulier en maak je een afweertest.

Hiervoor reken ik een tarief van €97,- per sessie. Ben je werkgever of betaalt je werkgever de coaching, dan gelden andere tarieven en maken we aanvullende afspraken.

Zicht-sessie

Soms heb je nog geen goed zicht op wat er precies speelt en waar je hulp bij wilt. Er is misschien onbestemdheid of verwarring.

Boek dan een eenmalige online afspraak van anderhalf uur in mijn agenda. We verkennen dan samen wat de kern van je last is en ik laat je zien hoe we dat kunnen ontmantelen. Ik noem dat een Zicht-sessie.

Hiervoor reken ik een tarief van €135,- . Van te voren ontvang je een korte vragenlijst en maak je een afweertest.

‘Dat ik geen schuld heb is een eye-opener’

Altijd voelde ik me schuldig naar collega’s. Ik durfde geen nee te zeggen als er een beroep op mij werd gedaan. En eigenlijk deed ik dat niet alleen op mijn werk, maar ook in privé situaties. Dat gaf stress en eigenlijk kon ik me daardoor nooit ontspannen. Vaak ging ik met lood in de schoenen naar werk.
Nu zeg ik vaker ja tegen mezelf, zonder me schuldig te voelen.
Magda
41 jaar

‘Gewoon stoppen!’

Vaak overviel me een enorme boosheid als ik dacht dat mijn partner niet naar me luisterde. Dan viel ik naar hem uit of ik trok me terug. Ik begrijp nu dat die boosheid me helpt om het eenzame gevoel eronder niet te hoeven voelen. Ik ben blij dat ik heb ontdekt dat het gevoel van eenzaamheid niet met mijn man te maken heeft, maar thuishoort bij het gevoel van het kleine kind dat ik was. Ik kan nu de boosheid stoppen en ga me steeds meer vanuit de volwassen vrouw die ik nu ben uitspreken.
janneke
44 jaar

‘Van weerstand tot overgave’

Doordat ik een jaar in de ziektewet zat, kwam ik automatisch in het 2e spoor terecht. Dat betekende dat ik moest gaan solliciteren naar heel ander werk. Dat nooit dacht ik! Willeke heeft me laten zien waar mijn spanning en stress écht over gaat. Via een werkervaringsplek heb ik kunnen onderzoeken wanneer de spanning ontstaat en kan ik het inmiddels plaatsen waar het hoort. Ik ben er nog niet, maar ben zeker op de goede weg.
daphne
31 jaar

Hulp vragen is vaak de grootste belemmering.

Als je die stap zet wordt je reis lichtvoetiger. Ik loop graag een stuk met je mee.

Wil je duurzaam werken aan de onderliggende oorzaak, zonder dat het ‘zwaar’ wordt? Dan is PRI-therapie een betere optie.