Alice in Wonderland

‘De put was heel diep of ze viel heel langzaam, maar ze had onder het vallen tijd genoeg om rond te kijken en zich af te vragen wat er zou gaan gebeuren. Eerst probeerde ze naar beneden te kijken om er achter komen waar ze eigenlijk naar toe ging, maar het was te donker om iets te zien.

Toen keek ze naar de wanden van de put en zag dat die vol hingen met kasten en boekenplanken; hier en daar hingen kaarten en platen aan kromme spijkers. Ze pakte in het voorbijgaan een jampotje van een van de planken: er stond ‘oranje marmelade’ op maar tot haar grote teleurstelling was het potje leeg.’…….

‘Dieper, dieper, dieper. Zal er nooit een eind aan de valpartij komen? Ik vraag me af hoeveel kilometer ik nu al gevallen ben? Zei ze hardop. Ik moet zo langzamerhand bij het middelpunt van de aarde zijn.’

Vanaf dat we klein zijn geloven we alles wat ons wordt verteld en zijn we overgeleverd aan alles wat ons overkomt. Dat kunnen hoopvolle maar ook angstige verhalen zijn. Je ontdekt bijvoorbeeld dat er altijd hulp is of je leert dat er geen hulp is als je dat nodig hebt. Je leert te vertrouwen op anderen of je leert alleen op jezelf te vertrouwen.

Dat is de manier waarop wij de wereld ervaren. Die ervaringen nemen we mee naar ons volwassen leven. De fijne en hoopvolle ervaringen geven ons vertrouwen en moed om ons ook later in de wereld onszelf te kunnen zijn en onszelf uit te drukken.

De ervaringen waarin er geen hulp was of wanneer er niet aan onze behoeften werd voldaan nemen we ook mee naar ons volwassen leven waardoor we deze nare ervaringen telkens opnieuw tegenkomen in ons leven. We kijken als het ware door de bril van ons verleden naar het heden, zonder dat we echt beseffen dat dit verleden voorbij is!

PRI is een methode en bewustzijnsleer die je leert om de bril van het verleden af te zetten en in het nu te leven Dit is een wonderlijk proces, waarin we steeds meer gaan ontmantelen wat niet meer helpend is in ons leven van nu.

De verwondering en overgave van Alice kunnen we goed gebruiken in dit proces. Zodat we uiteindelijk wakker worden uit de illusie, net als Alice!

Heb je last van angsten, stress, boosheid of somberheid?

En wil je met een helder instrument aan de slag om te leren hoe je deze emoties zelf kunt ontmantelen, iedere keer als jij je niet goed voelt? Ik kan het je leren. Maak een afspraak en blijf niet langer doormodderen of hopen dat het vanzelf over gaat.

Vergelijkbare berichten